Zondag 19 oktober , naar Kobe

20 oktober 2025 - Kobe, Japan

Naar Kobe

Deze dag wordt voornamelijk een reisdag. De ochtend is nog vrij te besteden. Er is rond het treinstation van Takamatsu een weekendmarkt met allerlei stalletjes, voornamelijk met etenswaren. We lopen wat rond en doen inkopen voor de lunch. We zien langs de voorgevel van een groot winkelcentrum een wachtrij van tientallen meters. Binnen staat nog eens een aparte rij van zo’n 20m. Bij de ingang staat een mannetje om mensen van de wachtrij buiten naar de wachtrij binnen te laten overstappen zodra de rij binnen enigszins is geslonken. Eigenlijk wel slim zo, want de ingang van het winkelcentrum blijft gewoon vrij toegankelijk voor andere klanten. Het onderwerp van alle belangstelling staat middenin een winkel. Het is een vitrine met producten die blijkbaar voor aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. Om 12.30 uur gaan we per shuttlebus naar de haven voor de overtocht per boot naar de plaats Kobe. De vaartocht neemt ongeveer 4 uur en 40 min. in beslag. We zullen tegen zeven uur ’s avonds in de haven aankomen. Ook daar nemen we een shuttlebus, nu naar het centrum van de stad. We droppen de bagage in onze hotelkamer en gaan aansluitend met z’n allen naar het Chinatown-district voor de avondmaaltijd. Een gezellige afsluiting van een wat saaie dag. Tijdens de heen- en terugweg in Kobe spotten we nog enkele nieuwe putdeksels. Deze rage begint ook op ons vat te krijgen.

1. Charlotte van der Drift:
    20 oktober 2025
    Mooi al die foto s van binnen-en buitenkunst van het Benesse museum.

- Frank Stella, sharks massacre, is een bekende aanhanger van het Minimalisme, inmiddels (2024) overleden, 87 jaar oud.
    - Het toetje op de foto (wafel in bloemvorm) mag er ook zijn; gelukkig eet je in Japan niet alleen met stokjes, zo te zien.
    - Morning Glory s (eenjarige bloemen) symboliseren in Japan de vergankelijkheid van het leven
    - Leuk vogeltje dat zaadjes eet uit Cocky s hand; vinkje?
  2. Laureline:
    26 oktober 2025
    Zie io andere foto’s dan bij de reisdag?
    Ik las niets over de westerse gebouwen van eeuw.
    En ik zag geen foto van dat toetje wat Charlotte normt.
    Wel zag ik een foto met groot geel net. Over Afval heen? Zie je niet veel daar, afval op straat zeker, tot nu toe dan..?
    En dat heerlijke eten allemaal! Dat moet zalig zijn! En laat je het westerse koolhydraten en suikers weg dan wordt het nog afvallen 😄
    Lijkt me niet een land met veel dikke mensen, klopt?