Do 9 oktober, Dazaifu

10 oktober 2025 - Hiroshima, Japan

Dazaifu

Vandaag maken we een uitstapje naar het provinciestadje Dazaifu, een plaats van nog geen 100.000 inwoners. Deze plaats heeft een lange historie. Eerst was het van militair belang ten tijde van de Yamato-vorsten (regeerden vanaf eind 7e eeuw) en vervolgens werd het eeuwenlang de administratieve hoofdstad van het eiland Kyushu.

Vanuit ons hotel lopen we in een kwartiertje naar het treinstation Tenjin. Aldaar gaan we per trein, met een overstap, in een klein uur naar Dazaifu. We bezoeken het shintoistische heiligdom Dazaifu Tenman-gu. Het complex van gebouwen herinnert aan het rijke verleden van de stad. Het is met name gewijd aan de kalligraaf, academicus en dichter Sugawara Michizane. Hij was in zijn tijd hoeder van de wetenschap en stierf in 903. Het heiligdom staat in een park waarin enkele kamferbomen inmiddels 1000- 1500 jaar oud zijn. We zien er bezoekers die met gepaste eerbied hun toewijding tonen. Wij laten in ons stempelboek van bezochte tempels een stempel zetten omlijst met Japanse Kalligrafie ter plekke uitgevoerd. Verder bezoeken we nog het Kyushu Nationaal Museum waar de geschiedenis van Japan in contact met andere Aziatische landen prachtig wordt uitgewerkt aan de hand van archeologische vondsten en bewaard gebleven documenten.. Dan keren we weer huiswaarts. ‘s Avonds gaan we nog uit eten en zijn vroeg terug, want we moeten nog pakken voor het vervolg van onze reis morgen naar Hiroshima.

1. Charlotte van der Drift:
    10 oktober 2025
    Vanuit dat Shintoistische natuurgeloof is de relatie van de Japanners met de natuur wellicht een veel betere dan de onze. En gaan ze respectvol met de natuur om? Destijds heeft Japan zich teruggetrokken uit het Internationale walvisvaartverdrag; ze jagen nog steeds op walvissen, maar nu alleen nog in eigen wateren.
  2. Cilia:
    10 oktober 2025
    Een interessant verslag.
  3. Mirjam:
    11 oktober 2025
    Wat leuk om jullie zo door Japan tevolgen!
  4. Cilia:
    11 oktober 2025
    Heel fijn jullie reis zo te kunnen volgen. Een gezonde en ontspannen voortzetting .Liefs. Cilia